Cimitirul Militar Pitesti


Parcela militara din Cimitirul Municipal "Sfintul Gheorghe" Pitesti a fost data in folosinta in anul 1991.Parcela militara este amplasata pe un teren din vecinatatea Cimitirului Eroilor si a fost concesionata de primaria Municipiului Pitesti prin Hotararea Consiliului Local Nr.323 din 16.10.1991. In prezent administrarea cimitirului este asigurata de catre Asociatia Judeteana Arges in colaborare cu Filiala Judeteana Arges a ANVR si cu sprijinul comandantilor structurilor militare din Garnizoana Pitesti.

Personalitati inhumate in Cimitirul Militar Pitesti

Marele fotbalist NICOLAE DOBRIN
In anii 1966,1967 si 1971 a fost desemnat oficial cel mai bun fotbalist al tarii. Dobrin a fost numit de admiratorii sai Printul din Trivale
Gl.bg.ing.r. DUMITRU FLOREA
In perioada 2005-2009 a fost presedintele asociatiei si a coordonat lucrarile de costructie a Capelei mortuare
Col.r. IONEL BALABAN
A fost ofiter activ al armatei române in perioada 1941-1959 si a participat la cel de al doilea razboi mondial. Dupa terminarea razboiului si-a urmat cariera militara indeplinind functiile de comandant de regiment, sef de artilerie si loctiitor al comandantului diviziei din Moldova. Dupa iesirea la pesie, a activat in cadrul Asociatiei Veteranilor de Razboi, o perioada fiind si presedintele acesteia
Gl.bg.r. MARIUS BALABAN
Miercuri, 31.12.2014, clopotele bisericii Sfântul Mavrodolu din Piteşti, au plâns, pentru că au dus la Bunul Dumnezeu, sufletul unui om care până mai ieri era în mijlocul nostru, un om care ne era drag şi pe care toţi îl apreciam. Am condus pe ultimul său drum, pe cel care a fost şi va rămâne veşnic în sufletul nostru Gl.bg.r. Marius Balaban camarad de excepţie, un om deosebit care şi-a indentificat viaţa, cu cariera militară.
Apasa pentru mai multe detalii...
Col.dr.r. POPESCU ION
La 19 aprilie 2015 a decedat Col.dr.r. POPESCU ION în vârstă de 60 ani, fost membru al Asociației Județene Argeș Basarab I a CMRR.
Apasa pentru mai multe detalii...
Col.r. GIURA VASILE
Asociația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere anunță cu profundă durere trecerea în neființă.
Apasa pentru mai multe detalii...